Çanakkale Botanik Bahçesi Herbaryumu (CBB)

Çanakkale Botanik Bahçesi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama-Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersin KARABACAK, Balkanların ve Türkiye’nin en büyük ve dünyada otoyol kavşağında bulunan tek Botanik Bahçesi olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB)’nin 20. Kuruluş Yılı Törenlerine ve Anadolu temalı doğal bitkiler bölümünün açılışı ile uluslararası katılımlı Bitki Koleksiyonları Atölyesi’ne Üniversitemizi ve Çanakkale Botanik Bahçesi (CBB)’ni temsilen katıldı. Anadolu Adası açılışının ardından NGBB (İstanbul), CBB (Çanakkale), Balkan Arboretumu (Edirne), RBGE (Edinburgh, İskoçya), Berlin Dahlem (Berlin, Almanya), Batum Botanik Bahçesi (Batum, Gürcistan) temsilcilerinin katıldığı atölye çalışmasında Botanik Bahçelerinin gelecekteki durumu, yapılan çalışmalar ve işbirliği konularında tartışmalar yapıldı.

Çanakkale Botanik Bahçesi’nin kurulum ve geliştirilmesi çalışmalarında işbirliği yapma konularında görüşmelerde bulunuldu.